divendres, 17 de juny del 2011

tractat de com anar a la platja i de pic-nic amb tres patufets…

Doncs si, dimarts varem fer festa en comptes del dilluns que va ser festiu, era la segona Pasqua. Varem arrencar amb la furgo “sol solet” i després de tot un seguit d’encàrrecs que haviem de fer a Vic, Olot i Figueres, servituts que tenim pel sol fet de tenir negoci i que acceptem com el pa de cada dia i que no falti, varem aparèixer a la platja de Roses a les 12 del migdia, aigua neta, platja plana molt apte per nens petits i força caloreta.
A l’aigua falta gent, montatge de parasol, tovalloles, bosses vàries de jocs i altres menesters i bon humor que de vegades costa sobretot perquè quan arribes i fas baixar els nens de la furgo el primer que veuen és una dona estirada al passeig desmaiada d’un cop de calor segurament i que fa que fem servir ràpidament el mòbil per trucar el 112 que en 5 minutets el tenim allà amb l’ambulància.
Ja varem deixar la sra. francesa en bones mans i nosaltres ens varem quedar tranquils, en canvi els nens, que no es van fixar en res, millor, tant distrets i bocabadats que estaven amb aquella platja davant….
Nens, au vinga ¡! a veure “peixitus”… fem la granota, ens capbussem una mica, una no té por l’altre és més poruc i s’ha de fer els equilibris que facin falta, ens tornem la Laia i jo amb el més petit i així tots dos estem pels altres, un parell d’hores intensives ens deixen en forma i marxem a dinar.
Avui ja fem la primera prova pilot i dinem en una àrea que hi ha dins el recinte del Parc dels Aiguamolls a Sant Pere Pescador, bones ombres, bones taules, un petit bar per si us heu deixat alguna coseta i poca gent fins a la tarda que han arrivat les escoles…

Hem comprat el pa de camí en un forn d’Olot al barri de Bonavista que no recordo el nom però hi va força gent que viu inclús a barris llunyans. El forn situat en els baixos d’una casa unifamiliar funciona amb llenya i el sr. forner que encara no conec fa un pa de l’alçada d’altres que ja us he parlat.
Total: Pa integral i pa d’espelta rodó al cistell ¡!
Ja tenim un bon pa, uns tomàquets i un bon oli, la base de la cuina de pic-nic d’aquest pais, després li afegirem formatge, fuet, somaia i pernil dolç de la Plana de Vic, una mica de paté de casa, xips de Massanet, flams d’Osona i aigua del Montseny, fem una festa ràpidament…. Mengem i tenim unes cigonyes que fan soroll amb els becs al damunt de l’arbre que ens dona l’ombra, els nens persegueixen formigues, papallones i tota bestiola que passa per allà a prop, juguen entre ells, corren i passegen i et cau la baba de ser-hi i ens adonem que un dia de platja amb nens, encara que em tiri pedres contra mi mateix, s’arrodoneix millor amb un dinar camperol lluny d’apretades taules on els nens se senten empresonats, crec que haurem d’esperar a que l’ocasió sigui més entenidora per ells.
Pujem a la furgo i cap a Osona, els nens dormen i nosaltres ens relaxem tot conduint cap a casa… un bon dia de platja
Ignasi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada