dimarts, 7 de juny del 2011

Un dia d'aniversari especial

Avui us vull explicar el dia d'aniversari que varem passar ahir, l'Ignasi i jo (que per aquells més tafaners, us dic que va ser ahir i que, curiosament, fem tots dos els anys el mateix dia...).
Tot va començar diumenge dia 5 a la nit a la Cala Sa Tuna on hi havia una trobada de cuiners de diferents contrades, organitzat pel grup Cuina de l'Empordanet (grans amics i grans cuiners), i que cada any organitzen el que anomenen "Cuina i Golf" i que comença amb un sopar diumenge a la nit, dilluns un troneig de golf amb aperitiu de luxe inclòs i acaba en un dinar de buffet lliure on pots escollir entre plats i platillos cuinats per ells. Doncs per no faltar a la cita anual, ja ens veieu a l'Ignasi i a mi (acompanyats pel petit de casa que encara ha d'anar allà on vaig jo...), un cop acabada la feina del cap de setmana, agafant el cotxe i cap a Sa Tuna que hi falta gent !!
Per nosaltres que som gent de muntanya, quan arribes a lloc i veus aquell mar en calma i la taula parada al seu costat, ja et relaxes només de veure-ho. Si ademés hi trobes amics amb qui compartir la taula, bona teca i bon beure....què més podem demanar? per la taula hi van passar des de Sonsos petitets arrebosats, fins a croquetes de peix ben fetes, bunyols de bacallà dels que pocs se'n proven, anxoves que no podien faltar amb un pa amb tomàquet ben torrat i un estofat de salsitxes, escamarlans i bolets com a plat final. La vetllada va ser tranquil·la i divertida, amb bona conversa i havaneres cantades en directe (n'hi ha que ademés de bons cuiners són bons cantants amb discs editats i tot) com a colofó de l'acte. L'endemà, un cop descansats, tocava torneig de golf, però com que us he de reconèixer que jo de golf res de res, vaig agafar el cotxet (amb nen inclòs), i a caminar una bona estona camí a la platja. Un cop estirades les cames, bona conversa i refresc per agafar aire i cap a Barcelona a dinar, que hi teníem els altres dos nens amb els avis.
Allà ens hi esperava un altre àpat per llepar-se'n els dits: peixet fregit i escamarlans per començar, estofat de cigrons amb patates i llagosta amb una salsa que feia les delícies dels que ens agrada sucar pa...i que no en vem menjar més per què ens hagués fet mal, ja que estava deliciós (tant que els nens en van menjar dos plats cada un); pastís amb espelmes de rigor bufades a la plegada, bon vi blanc (Dido blanc, Macabeu i Garnatxa, del 2009), xampany per brindar, cafè i bacaina per païr-ho tot.
Un cop arribats a casa, una bona amanida verda amb formatge i pera ben refrescant i un iogurt, per equilibrar el menú del dia.

Si només llegint el que varem fer i menjar, ja us he convençut de que va ser un dia d'aniversari especial, sumeu-hi sobretot que vaig poder estar i parlar amb les persones que m'envolten i m'estimo.
Sóc una dona afortunada.
Gràcies a tots.

3 comentaris:

  1. Hola,
    Mira que bé, soc nova per aquest mon blogger i la meva primera entrada al teu blog és amb una festa arradera de l'altre!!!
    Per molts anys.
    Us llegeixo de mica en mica i em poso al corrent.
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Déu n'hi do! des d'aquí sembla que les hores a la cuina i donant voltes pel restaurant no siguin res! Ho feu tot molt fàcil!

    ResponElimina
  3. Peke, en realitat no és tant fàcil, però si ho fem veure ho sembla una mica més...
    Petons.

    Laia.

    ResponElimina