dijous, 17 de novembre del 2011

avui, recepta que ja toca !!

un pastís fàcil i molt interessant: pastís de patates del Bufet amb llimona i pinyons
ingredients:
un quilo de patates del Bufet o també Canabec
600 grams de sucre
8 ous
un sobre llevat Royal
una cullerada sopera ben plena de farina
una cullerada sopera ben plena de farina d'atmetlla
una ratlladura de llimona i un grapadet de pinyons.
Pelem i bullim les patates en poca aigua, un cop al punt les deixem reposar 10 minutets i les escorrem.
Les passem per un pasapurés però compte, en calent i al mateix temps que el sucre, l'escalfor de la patata el fa fondre i surt una pasta que serà el secretet del pastís....
Els ous els separem, clares i rovells els treballarem diferents, les clares les muntem a punt de neu i reservem. Els rovells els afegim a la pasta de patates i ho muntem una mica, ajuntem en un bol la llimona ratllada, les dues farines i el llevat i poquet a poquet ho anem espolvorejant per damunt de la massa i que ho vagi assimilant i per acabar afegim amb una espàtula les clares i ho anem barrejant. Ho aboquem en un motlle quadrat gros o be uns quants més petits que haurem untat de mantega i farina perquè no s'enganxi i podem afegir quatre pinyonets per damunt i enfornem-ho a 150 C uns tres quarts d'hora vetllant de que no agafi massa color.
Un cop fred millor a la nevera i abans de menjar espolvoregeu de sucre llustre.

Pastís acabat de fer...


El mateix pastís passat pel sedàs dels nens....


Espero que us agradi, més endavant l'aniré personalitzant una miqueta i ja us explicaré.... Ignasi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada