dijous, 24 de novembre de 2011

"enciam brut" per Blogs Contra la Fam...

Enciam brut es un plat molt senzill que amb molt poc pressopost es pot fer a casa.
Ingredients:
patates
cebes mitjanes
oli d'oliva
1 botifarra de perol

Escalivem les patates i les cebes, un cop cuites les pelem i trocejem
En una paella ho saltejem amb l'oli d'oliva juntament amb la botifarra de perol tallada a dauets i deixem que la botifarra es desfaci i ens lligui el saltejat, ho servim ben calent.

L'enciam brut o amanida bruta consistia en agafar patates i cebes a l'hivern quan no hi havia verdura com ara a pagès i es cuia a la cendra del foc a terra, al pelar-la s'embrutaven les mans i d'aquí el nom, hi havien molts tipus, es feien amb arengades, amb encurtits, olives,  i el dia de matança amb la carn de la perola que en una versió més simple la faig amb botifarra de perol fàcil de trobar a quansevol tocineria.

m'encoratjava poguer-hi ser aquest vespre amb aquesta recepta i ara agafarem els primàtics i a veure la pluja d'estels que hi haurà aquesta nit..... simbolicament parlant !!
Ignasi 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada