dimecres, 16 de febrer del 2011

Podem fer-ho !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Després de molts dies de fer intents per escriure alguna coseta al blog, avui m'he decidit. Us vull fer reflexionar una miqueta, per això també ha d'estar el blog, no? Per fer pensar i remoure coses, que així és com som nosaltres, ments inquietes que no poden estar quietes, i a vegades enfoquem aquesta energia cap a la cuina i la sala, i a vegades l'enfoquem cap al nostre dia a dia. Per primera vegada en aquest blog, parlaré de la tant "temuda" crisi en la que estem inmersos. Quan la gent ve al restaurant i ens parla de crisi i de la devallada de la feina, amb l'Ignasi ja fa molts dies que optem per la postura de "l'ampolla mig plena"; si ho neguem és que vivim en "los mundos de Yupi" i no seria real; però tampoc ens podem quedar en la pura exclamació i lamentació. Per què, ¿quina reacció tindrieu vosaltres si un cop heu vingut fins a casa nostra i entreu al restaurant, us omplim el cap amb queixes i lamentacions? Segur que fugirieu per potes, no? Com tots.....Per això, a nosaltres ens agrada més parlar de canvi de costums i tendències, al qual ens hem d'adaptar el més aviat possible. Les coses no les podem canviar, passen i les hem d'entomar tal i com se'ns presenten, però si que podem mirar d'agafar-nos-ho pel costat menys negatiu que poguem i elaborar noves estratègies per adaptar-nos a aquest nou estat. Aquesta és la gran sort que tenim tots plegats, la capacitat de reflexionar en positiu, la capacitat de pensar en el nostre estat i la gran capacitat d'adaptació al canvi.
CANVI: la principal característica d'aquesta paraula és que ens obliga a pensar i reelaborar el nostre espai de "confort" que ja tenim creat; però contràriament al que tenim après, si ens mirem aquesta paraula i situació com a possibilitat de millora, ja no ens faran por els canvis. Hauriem de començar a canviar les paraules, i enlloc de "problema", "conflicte" o "crisi", utilitzar la paraula canvi i dotar-la de positivitat, de força per tirar endavant i d'energia per evolucionar endavant.
Nosaltres aquí a casa és el que intentem; no volem negar la situació, però tampoc ningú ha dit que lluitar pel que vols i aconseguir-ho amb esforç sigui negatiu, ni fàcil. Hauriem de recuperar la cultura de l'esforç, aquella cultura que ens ensenya a valorar les coses, a aprendre que aconseguir fites (personals o professionals) requereix d'un esforç. Si ho podem tenir tot al nostre abast sense donar res a canvi, quin valor té?
És aquí on vull anar jo avui, a reconèixer que aquest canvi l'hem de saber aprofitar, jo crec que és una oportunitat per millorar, per no quedar-nos adormits i evolucionar endavant i en positiu. Segur que si entomem les coses sota aquest prisma, un cop passat, podrem mirar enrera i dir: Gràcies a aquesta oportunitat que vaig tenir i vaig saber aprofitar, ara he aconseguit tot el que tinc.
Així que siguem pro-actius i positius !!!!!!!
Segur que les converses que podrem tenir quan vingueu seran més animades i amenes.
Fins a la propera,
Laia.

1 comentari:

  1. Genials reflexions, Laia! Actitud positiva, malgrat tot. Perquè aquest tot es composa de petites parts i, en la mesura que cadascuna d'aquestes petites parts siguin en positiu, el tot també canviarà a positiu

    Prenent el títol d'aquest bloggie, estic convençut que no és que "Podem fer-ho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", sinó que "ho aconseguirem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". Ànim, valents emprenedors!

    ResponElimina