dissabte, 15 de gener del 2011

l'anticicló de gener porta el sol a Cantoni....

... i per tant ho hem d'aprofitar, és això que els del temps en diuen inversió tèrmica i que nosaltres a gairebé mil metres d'alçada ens porta que ni tant sols glaça pel matí i, en canvi, a la Plana estan amb boira i sota zero. Ahir alguns termòmetres varen registrar 20 C al poble o sigui que al sol podiem anar en màniga curta. Tranquils que no sortiré amb cap discurs demagògic d'escalfament global que tota la vida ha succeit un anticicló càlid al mes de gener. També per això les estacions d'esquí varen posar innivació artificial ja fa una colla d'anys per aquesta tranquilitat metereològica del gener.
Parlant de tranquilitat és la que tenim a casa aquesta setmana, les rebaixes són una dura competència, que hi farem, per tant mirarem de fer-ho el més bé que sabrem amb la gent que ens visita aquesta setmana.
Dimarts varem anar a grabar el programa "cuines" a tv3 i per a fi es van acabar els nervis, espero sortir mínimament bé i que us agradi el que hem fet, jo crec que us llepareu els dits ja que són receptes que podeu fer a casa perfectament i que si no, em teniu aquí al blog pel que faci falta. Si tot va bé serà la darrera setmana de gener, ja ho confirmaré.
Aquesta setmana l'altra protagonista és la tòfona, comencem tímidament les jornades sobre aquesta meravella que ens dona la terra en aquest petit pais que és el Collsacabra (no tot ha de ser Serrallonga...oi?) i que aquest any volem fer la nostra aportació de anar incorporant-la més com a condiment (com el safrà) que no com a ingredient principal.
No patiu que no deixarem de fer els ous ferrats amb tòfona (buscava una foto però no l'he trobat, en un altre post ho posaré).
Per cert un dels tofonaires que tenim la sort de conèixer, en Joan de Rupit, em portarà avui una tòfona magnífica i també una mel fora de serie d'arboç, un xic amarganta, però excelent antibiòtic per tots els de casa ja que ens la porta tal cual l'obté i per tant no està ni escalfada ni pasteuritzada. Li han intentat comprar inclús des de l'estranger tota la producció i ell es nega com a bon collsacabrenc: n'hi ha d'haver per tohom del pais que li van a buscar.
Quan domini el tema penjar fotos us asseguro que n'hi posaré un munt d'elles, ja veureu.
Seguirem xerrant....
Ignasi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada