divendres, 25 de febrer del 2011

anem a fer coques !!!

....la coca acabada


...la coca en cru


...aixó es només una base amb al formatge i el tomàquet ja cuita al forn de llenya



.... la mateixa base en cru dins el forn

... la masa acabada d'estirar.
vinga, anem a fer coques salades !! qui s'engresca? aquesta setmana en vaig fer per la canalla de casa i cosa rara em vaig enrecordar de fer algunes fotos per publicar-les aquí ja que anem bastant deficitaris d'elles.
De les quantitats de la recepta que jo faig servir en faré una quarta part i espero que la proporció sigui lo més encertada posible:

250 grams de farina integral
250 grams de farina 10 (o de fer pa)
250 ml. d'aigua tèbiona
25 ml. d'oli d'oliva verge
15 grams de sal (1/2 cullera sopera)
15 grams de sucre
15 grams de llevat fresc de forner
la vigilia:
fem un volcanet amb les farines i posem a dins tots els ingredients, us recomano que deixateu el llevat en l'aigua tebiona, comencem a amasar amb les mans quan ens sembli que está tot ben barrejat ho fiquem (si tenim una amasadora casolana millor) dins un bol de plàstic pensant que doblará el seu tamany, ho filmem amb paper de film i ho deixem a la nevara tota la nit.
el mateix dia:
abans de fer el primer "pipi" treieu la masa de la nevera !! ara ja podeu anar esbandir-vos la cara....
en un parell d'hores o tres tindreu la masa atemperada per poguer treballar amb ella. En feu quatre parts i amb el corró li doneu forma de coca...


tindrem a ma unes llauner per anar al forn i si tenim paper d'estraça o sulfuritzat li posem a sota i extenem la masa que ja hem pasat per el corró. La pintem amb tomàquet fregit bo, per anar be que l'hagueu fet vosaltres, afegim llonçes d'algun formatge tendre tipus Cadí i al damunt en el nostre cas pernil dolç llescat, carbassó tallat molt primet i formatge Emmental o Maó. Ho fiquem al forn a 200 C depenen del que tinguem una mitja horeta a quranta minuts.
A taula falta gent !!
Ignasi



1 comentari:

  1. Hola, Ignasi i Laia!
    Us deixo aquest comentari per dir-vos que us inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir tots els blocs de cuina escrits en català.
    Si no voleu ser-hi, si us plau feu-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust. :-)

    Quin curset de coques que ens heu regalat i quines ganes de venir a menjar a casa vostra!!

    Salut!

    ResponElimina