dimecres, 16 de març del 2011

una paella valenciana a Valéncia...

.... reconec que el boca orella no va ser el causant de la nostra troballa a Valéncia, va ser menys gastronòmic. Google en va tenir la culpa ja que buscant al centre de la ciutat on vaig viatjar per temes familiars amb les meves germanes i la meva mare, ens va sortir el restaurant Maluquer, 4 al mateix carrer i numero del nom i just a 10 minutets de la nova estació de trens. Si, es un restaurant un xic antiquat tant el local com les presentacions dels plats, però aquesta es la seva gràcia, penso jo, la qüestió es una: es menja be per tant l'altre la deixem de banda ja que si estás en un local modern i no ho fas, que preferiu? está tot dit, oi?.

Entrants clàssics:

anxoves de Santoña 00 sobre llit de tomàquet i olives d'Aragó
salpicó de marisc
amanit de formatge de cabra, cansalada cruixent, pinyonets i anous (molt bona)
amanit de salmó fumat i gambetes saltejades
amanit de llobregant fred

i de segon:

Paella valenciana de pollastre, cansalada i conill amb les seves mongetes i els garrofons pertinents, un gra grenyal, gens pastós. La primera cullerada ja ens va fer sommiar, al mastegar aquell arròs ja et venia tota l'horta valenciana a les papiles gustatives. Lo Tio Canya allà al tròs amb un bon foc al paellero i fent feina, quins somnis fets realitat, per fi una BONA PAELLA !!!
Crec que ens hauriem menjat tres plats cadascun, tot i ser de racions generoses. Per a mi la millor paella que he menjat a la ciutat en molt anys, senzilla i gustosa: com ha de ser. Ja no recordo las de L'Estartit, Port de la Selva, Cala Montgó, Quina llástima de veure com en tants locals es limiten a fer paelles amb el nom d'un mineral molt apreciat per fer joies... Ara torno a creure que si, que potser trobarem llocs on menjar una bona paella. (d'arrossos d'aquí si que en ser bastants llocs que els fan molt bons, eh?)

les postres:

unes presentacions barroques com només els valencians s'atreveixen a fer, un toc fallero als plats amb peineta inclosa que ens varen deixar gairebé bocabadats:
un borratxo de rom que em fa gràcia perqué fa molts anys que el fan i aquí si vols ser cuiner modern i estar al dia has de tenir un babá-rom, que es exactament el mateix.
una tarta tatin ben resolta va donar per acabat l'àpat pantagruélic.
amb cafés i dos ampolles de vi blanc de criança varem sortir a 42 € per cap, una bona relació qualitat preu. Au ja us he donat una adreça per si us perdeu per aquestes Falles o per setmana santa.

Com es normal no vaig fer fotos (algún dia, no patiu, algun dia les faré)

servei amable i atent, total: Bona gent.

Ignasi

2 comentaris:

  1. Hola!!

    Renoi quin àpat més complert que veu fer!! I avui en dia trobar una paella que et satisfaci plenament és molt difícil (a no ser que te la facis a casa!). Nosaltres la última que vem tastar va ser a Vinaròs i la veritat és que en vem quedar molt i molt satisfets! Aquesta gent sap cuinar l'arròs!

    Gràcies per la recomenació! A veure si mai ens podem escapar a terres valencianes! Petons!!!

    ResponElimina
  2. He escrit aquest post perqué hi ha un tòpic molt estés que diu que les pitjors paelles del Pais Valencià son precisament a Valencia i jo volia desfer aquest tòpic, hi han llocs a la capital on fan arrossos memorables però els preus son d'estrella del firmament, varem trobar un llogaret amb un preu molt raonable i volia compartir-ho.

    ResponElimina