estimats lectors, clients, amics i tafaners de blogs estrafalaris com aquest:
us vull presentar el nou
plat que faré a Ca l'Ignasi aquest estiu:
el jarret de porc sencer
cuit al forn de llenya
només en farem 12 cada
setmana ja que és la producció de que disposem
l'origen dels jarrets es al Mas Janric de Begudà - La Garrotxa - on en Jordi Vilarrasa cria
aquest porc singular creuat de raça Durok amb Landrace que només ha
menjat gra i remolatxa de producció pròpia i que supera els 100 quilos de pes.
Amb aquest porc en Jordi i la seva dona Pepita elaboren uns embotits sensacionals, com les bufes i els peltrucs, que podeu trobar a la parada del Mercat d'Olot de dilluns a dissabte.
però tornem a la cuina, utilitzem per aquest plat el jarret de la cuixa, molt més melós i tendre que el de
l'espatlla, els salpebrem un parell d'hores i després els confitem durant 24 hores amb el seu greix i 4 herbes de l'hort de casa.
després tan bon punt ens feu la comanda hi romandrà 1 hora dins el
nostre forn de llenya, neutre de sabor, a 280 C fins a quedar cruixent i torrat per fora i melós per
dins.
us el presentarem a taula i després separarem la conna d'on hi treurem l'excés de greix de la carn melosa i que us servirem acompanyat d'una salsa de ratafia i unes patates Canabec
al morter amb porradell de casa i mantega de tòfona.
donada la grandària de la
peça de carn recomanem que sigueu 2 persones i encarregar-ho
abans, com a mínim 1 hora, si us plau !!
també us sugerim l'opció d'aquest menú que us hem preparat i que hem equilibrat per donar-hi cabuda a aquest tall tant singular.
l'àpat del
jarret (2 persones)
aperitius:
pans cuits al nostre forn de
llenya
torradetes amb mantega de
tòfona feta a casa
llonganissa de Can Riera
de Vic
gaspatxo de síndria i
tomàquet d'aprop amb alfàbrega
al mig de la taula:
bacallà llescat amb
olivada i encurtits
gratinadet de verdures eco
coca cruixent de figues
amb encenalls d'espatlla d'aglà
lo principal...
jarret de porc de Begudà
cuit al forn de llenya amb ratafia i patates al morter
i les postres:
xocolata d'estiu
xocolata d'estiu
preu amb l'iva inclòs, pa
i aperitius: 46 € per persona
aquest es un plat de Km0 i encuadrat en la filosofia Slow Food on hi ara alguns ja sabeu que hi som per un tros i que es una bona eina de futur en el món de l'alimentació que cada dia ens preocupa més i més.
Ens farà ilusió si ho llegiu que vingueu a tastar-ho i recordeu de trucar i encarregar per no fer-vos esperar donat la llarga cocció del jarret i sempre jugant amb els capritxos del forn de llenya, la pressió atmosférica, l'humitat ambiental i altres factors que fan que no sigui ben be una ciencia exacta encara que la "meua" ma crec que cada dia ho fa més be !!
recordeu que tot l'estiu estem els migdies de dimecres a diumenge i les nits de divendres i dissabte, si sou colla i voleu venir un dels altres dies, tot es parlar-ho i us obrim
petons i abraçades segons correpongui
Ignasi, el cuineret del Collsacabra
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada