divendres, 4 de juliol del 2014

amb tots vostes... el jarret de porc al forn de llenya

estimats lectors, clients, amics i tafaners de blogs estrafalaris com aquest:

 us vull presentar el nou plat que faré a Ca l'Ignasi aquest estiu:

el jarret de porc sencer cuit al forn de llenya

només en farem 12 cada setmana ja que és la producció de que disposem
l'origen dels jarrets es al Mas Janric de Begudà - La Garrotxa - on en Jordi Vilarrasa cria aquest porc singular creuat de raça Durok amb Landrace que només ha menjat gra i remolatxa de producció pròpia i que supera els 100 quilos de pes. 


Amb aquest porc en Jordi i la seva dona Pepita elaboren uns embotits sensacionals, com les bufes i els peltrucs, que podeu trobar a la parada del Mercat d'Olot de dilluns a dissabte.

però tornem a la cuina, utilitzem per aquest plat el jarret de la cuixa, molt més melós i tendre que el de l'espatlla,  els salpebrem un parell d'hores i després els confitem durant 24 hores amb el seu greix i 4 herbes de l'hort de casa.

després tan bon punt ens feu la comanda hi romandrà 1 hora dins el nostre forn de llenya, neutre de sabor,  a 280 C fins a quedar cruixent i torrat per fora i melós per dins.
us el presentarem a taula i després separarem la conna d'on hi treurem l'excés de greix de la carn melosa i que us servirem  acompanyat d'una salsa de ratafia i unes patates Canabec al morter amb porradell de casa i mantega de tòfona.

donada la grandària de la peça de carn recomanem que sigueu 2 persones i encarregar-ho abans, com a mínim 1 hora, si us plau !!

també us sugerim l'opció d'aquest menú que us hem preparat i que hem equilibrat per donar-hi cabuda a aquest tall tant singular. 

l'àpat del jarret (2 persones)

aperitius:

pans cuits al nostre forn de llenya
torradetes amb mantega de tòfona feta a casa
llonganissa de Can Riera de Vic
gaspatxo de síndria i tomàquet d'aprop amb alfàbrega

al mig de la taula:

bacallà llescat amb olivada i encurtits
gratinadet de verdures eco
coca cruixent de figues amb encenalls d'espatlla d'aglà

lo principal...

jarret de porc de Begudà cuit al forn de llenya amb ratafia i patates al morter 

i les postres:

xocolata d'estiu


preu amb l'iva inclòs, pa i aperitius: 46 € per persona


aquest es un plat de Km0 i encuadrat en la filosofia Slow Food on hi ara alguns ja sabeu que hi som per un tros i que es una bona eina de futur en el món de l'alimentació que cada dia ens preocupa més i més.
Ens farà ilusió si ho llegiu que vingueu a tastar-ho i recordeu de trucar i encarregar per no fer-vos esperar donat la llarga cocció del jarret i sempre jugant amb els capritxos del forn de llenya, la pressió atmosférica, l'humitat ambiental i altres factors que fan que no sigui ben be una ciencia exacta encara que la "meua" ma crec que cada dia ho fa més be !!
recordeu que tot l'estiu estem els migdies de dimecres a diumenge i les nits de divendres i dissabte, si sou colla i voleu venir un dels altres dies, tot es parlar-ho i us obrim

 petons i abraçades segons correpongui

Ignasi, el cuineret del Collsacabra  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada