Aquest
passat dimarts dia 8 de juliol vem anar a Argelaguer a passar un dia
en família i fer el bateig d'espeleologia dels petits de casa, van
fer la seva primera cova i s'ho van passar genial !!! Al principi va
costar una mica, tot fosc, amb aigua i fang .... però poc a poc hi
van anar agafant el fil i fins i tot van fer una petita escaladeta
amb una corda per acabar el tram final. Resultat, ja estem buscant
data i cova per repetir l'experiència.
Després,
vist el temps previst de pluja, enlloc de fer el pic-nic que havíem
pensat, vem decidir anar a dinar a un restaurant, per si de cas queia
un aiguat....i vem anar a parar a un restaurant del mateix poble
d'Argelaguer, El Forn, amb el menú del dia super correcte i atenció
genial.
Per
acabar d'arrodonir el dia, havíem quedat amb el Jordi Vilarrassa i
la seva dona, la Pepita, per anar a visitar casa seva on hi tenen la
granja de porcs i el seu obrador ubicada a Begudà, a les afores
d'Olot. Va ser la traca final d'un dia esplèndit.
A
en Jordi i la Pepita ja els coneixíem i els hi comprem els seus
embotits i carn diversa, però ens van acabar d'enamorar per la seva
amabilitat, gran tracte i generositat cap a nosaltres. Van ser uns
amfitrions perfectes.
De
tornada amb el cotxe, ho comentàvem amb l'Ignasi, que el fet de
conèixer les persones que hi ha darrera d'un producte, la seva
filosofia, forma de treballar i amor cap al que fan, fa que aquell
producte sigui el doble de valuós.
Varem
estar allà tres hores ben bones que van passar rapidíssim; ens van
ensenyar tota la granja, la nau dels garrins, la dels porcs grans de
fins a 140 quilos amb els seus espais perquè puguin córrer i jugar,
porcs feliços en diriem, l'alimentació a base de barreja de
cereals de producció pròpia sense més i sobretot un flaire a porc
que no insultava el nas de ningú. Després els altres diferents
espais (super nets tots, per cert), l'obrador amb les càmeres i
l'assecador. Curiositat important, no hi havia química per enlloc ja
que no en són partidaris, “no donis a ningú el que tu no voldries
pels teus” és la seva màxima, lluny de militàncies extremes...
fins i tot els ous que fan servir són frescos.
Són
una parella de pencaires, que tenen la sort d'estimar i disfrutar amb
el que fan; i, el millor de tot, és que sense voler et transmeten
aquesta estima, primer amb la qualitat del seus productes, però
després mentre parlen distesament amb tu. Ho fan de forma natural i
espontània.
Som
uns afortunats per tenir tant a prop persones i productes de tan alta
qualitat i no ens queda el més minim dubte del camí que cal seguir,
cada dia hi ha més famílies Vilarrasa arreu del pais en diferents
àmbits, donem-hi vida a qui mira perquè aquesta sigui més bona i
millor, s'ho mereixen i ens ho mereixem els que ho anem seguint
d'aprop.
Moltes
gràcies Jordi i Pepita.
Un
plaer,
Laia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada