dijous, 10 de juliol del 2014

Uns amfitrions perfectes......

Aquest passat dimarts dia 8 de juliol vem anar a Argelaguer a passar un dia en família i fer el bateig d'espeleologia dels petits de casa, van fer la seva primera cova i s'ho van passar genial !!! Al principi va costar una mica, tot fosc, amb aigua i fang .... però poc a poc hi van anar agafant el fil i fins i tot van fer una petita escaladeta amb una corda per acabar el tram final. Resultat, ja estem buscant data i cova per repetir l'experiència.
Després, vist el temps previst de pluja, enlloc de fer el pic-nic que havíem pensat, vem decidir anar a dinar a un restaurant, per si de cas queia un aiguat....i vem anar a parar a un restaurant del mateix poble d'Argelaguer, El Forn, amb el menú del dia super correcte i atenció genial.
Per acabar d'arrodonir el dia, havíem quedat amb el Jordi Vilarrassa i la seva dona, la Pepita, per anar a visitar casa seva on hi tenen la granja de porcs i el seu obrador ubicada a Begudà, a les afores d'Olot. Va ser la traca final d'un dia esplèndit.
A en Jordi i la Pepita ja els coneixíem i els hi comprem els seus embotits i carn diversa, però ens van acabar d'enamorar per la seva amabilitat, gran tracte i generositat cap a nosaltres. Van ser uns amfitrions perfectes.

De tornada amb el cotxe, ho comentàvem amb l'Ignasi, que el fet de conèixer les persones que hi ha darrera d'un producte, la seva filosofia, forma de treballar i amor cap al que fan, fa que aquell producte sigui el doble de valuós.

Varem estar allà tres hores ben bones que van passar rapidíssim; ens van ensenyar tota la granja, la nau dels garrins, la dels porcs grans de fins a 140 quilos amb els seus espais perquè puguin córrer i jugar, porcs feliços en diriem, l'alimentació a base de barreja de cereals de producció pròpia sense més i sobretot un flaire a porc que no insultava el nas de ningú. Després els altres diferents espais (super nets tots, per cert), l'obrador amb les càmeres i l'assecador. Curiositat important, no hi havia química per enlloc ja que no en són partidaris, “no donis a ningú el que tu no voldries pels teus” és la seva màxima, lluny de militàncies extremes... fins i tot els ous que fan servir són frescos.
Són una parella de pencaires, que tenen la sort d'estimar i disfrutar amb el que fan; i, el millor de tot, és que sense voler et transmeten aquesta estima, primer amb la qualitat del seus productes, però després mentre parlen distesament amb tu. Ho fan de forma natural i espontània.
Som uns afortunats per tenir tant a prop persones i productes de tan alta qualitat i no ens queda el més minim dubte del camí que cal seguir, cada dia hi ha més famílies Vilarrasa arreu del pais en diferents àmbits, donem-hi vida a qui mira perquè aquesta sigui més bona i millor, s'ho mereixen i ens ho mereixem els que ho anem seguint d'aprop.
Moltes gràcies Jordi i Pepita.
Un plaer,
Laia.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada